Reiki vs Bioenergie vs Terapia Bowen

Care dintre aceste terapii este cea mai bună? O întrebare care apare des din partea pacienților și a cursanților la clinică. Dacă e să te iei după cei care promovează cursuri la care poți învăța aceste terapii nu e bine să combini terapiile între ele. Argumentele lor sunt de obicei: vrem să menținem nealterată tehnica, sau nu știm ce se poate întâmpla dacă este combinată cu altă tehnică.

Ca terapeut, am căutat tot timpul creșterea eficienței ajutorului dat clienților clinicii. Am practicat separat fiecare dintre aceste terapii întâi pe mine, apoi pe apropiați pe care îi știam senzitivi, pentru a primii feedback rapid. Experiența în aplicarea terapiilor cu succes începută în 1996, m-a învățat că fiecare școală, terapie este mai eficientă în anumite situații iar aplicarea lor sinergică crește eficiența activității la clinică și numărul persoanelor pe care le poți ajuta în aceeași unitate de timp.

Personal folosesc Reiki pentru „curățarea energetică” a spațiului clinicii, autotratament și alt tip de ajutor când îmi este solicitat: susținere la examene, interviuri pentru angajare, deblocare financiară, e.t.c.

Bioterapia pentru problemele de sănătate care au ca și cauză „amprente” și blocaje energetice datorate traumelor psihoemoționale din această viață sau mai vechi.

Terapia Bowen pentru cazurile care au perturbări fizice precum: chisturi, tumori, toxine fizice, varice, hemoroizi, modificări osoase de genul scolioză, dublă scolioză, cifoză, e.t.c.

La întrebarea care este diferența dintre aceste terapii, răspunsul meu este: terapiile energetice ajută la refacerea organismului din planurile energetice și în timp au efect asupra fizicului, iar terapia Bowen ajută începând din planul fizic și în timp ajută și în planurile energetice. Deci îmbinarea lor sinergică duce la un rezultat mai rapid și/sau mai profund dacă ști cum.

Și bineînțeles întotdeauna le recomand clienților să vină cu diagnostic de la medic și să țină legătura cu medicul pentru monitorizare! Aceste terapii sunt complementare nu înlocuiesc tratamentul medical!

IMPORTANȚA SISTEMULUI LIMFATIC ÎN SĂNĂTATEA UMANA

SISTEMUL LIMFATIC

Sistemul limfatic este format din 100 de trilioane de celule răspândite în întregul organism. Celulele sunt hrănite prin intermediul sângelui și elimină deșeurile prin intermediul limfei. Funcționarea celulelor este coordonată de către glandele endocrine.

După unele estimări 75% din problemele de sănătate sunt datorate acestor glande. Dereglarea glandelor endocrine și a sistemului limfatic (prin încărcarea cu toxine) dau 99% din bolile cu care se confruntă organismul uman. În fiecare organ și țesut din corpul uman sunt două lichide vitale: sângele (25%) și limfa (75%).

Medicina alopată ține cont de sânge – vezi analize de sânge – dar neglijeazâ foarte mult starea sistemului limfatic. Vindecarea de duratâ a organismului uman este strâns legaă de curățarea și activarea sistemului limfatic. Aceasta se poate  face în multe feluri: rugaciune cu credință, post, plante, mișcare (mersul pe jos are o mare importanță).

Foarte eficientă pentru punerea în funcțiune și „curățarea” limfei în întregul organism este Terapia Bowen, în cadrul căreia avem „Protocolul cu procedurile limfatice” care aplicate săptămânal dau rezultate excepționale în probleme de sănătate, de la cele mai ușoare: o banală răceală până la cele mai grave: tumori, chisturi, astm, alergii și intoleranțe diverse. La fel de eficientă este Terapia Bowen și în tulburările endocrine de orice tip. Mai sus aveți filmată o mărtturie a unui rezultat obținut în urma aplicării terapiilor la clinica noastră.

„Mușchiul sufletului” și importanța lui pentru sănătatea umană!

Psoas

Mușchiul psoas este de multe ori menționat în terapiile de recuperare musculară drept cea mai importantă parte a musculaturii corpului, fiind cunoscut și ca „mușchiul sufletului”. În terapia Bowen procedura pentru mușchiul psoas este foarte importantă si face parte din multe protocoale.

Mușchiul respectiv are rolul de a stabiliza bazinul și este situat în apropierea osului șoldului influențând mobilitatea, structura șoldului, funcția articulațiilor, flexibilitatea, și multe altele. În plus față de funcția sa care ajută la menținerea corpului în poziție verticală și la mișcare, despre psoas se crede că ar putea permite conectarea la momentul prezent mai ales atunci când este întins și tensiunea este eliberată din organism prin diferite modalitati precum proceduri de yoga, qigong și cel mai ușor prin terapia Bowen.

Cercetările indică faptul că psoas este vital pentru bunăstarea noastră psihologică, care se află în strânsă conexiune cu frica și anxietatea, în plus față de sănătatea structurală.

 

Psoas este principalul mușchi asociat cu stabilitatea fizică. Se întinde de la picioare până la nivelul coloanei vertebrale și este singurul mușchi care leagă picioarele de coloana vertebrală. Fibrele musculare încep de la vertebrele T12, urmeaza în jos cele cinci vertebre lombare, înainte de a atașa la partea de sus a osului coapsei.

Pe lângă conectarea picioarelor și a coloanei vertebrale, psoasul este conectat la diafragmă. Respirația este modulată de diafragmă, și este, de asemenea, locul în care se manifestă multe simptome fizice asociate cu frica și anxietatea. Liz Koch, autoarea unei cărți despre mușchiul psoas, crede că acest lucru se datorează legăturii directe dintre psoas și partea cea mai veche a creierului nostru și a măduvei spinării, numit creierul reptilian.

Potrivit lui Koch, „cu mult timp înainte ca cuvântul vorbit sau capacitatea de organizare a cortexului să se dezvolte, creierul reptilian, cunoscut pentru instinctele sale de supraviețuire, a fost responsabil pentru menținerea funcțiilor esențiale ale organismului”. Modul în care trăim astăzi, într-o grabă constantă, în competiție și tensiune permanentă, pune psoasul într-o constantă stare de „luptă sau fugi”.

 

Prinși într-o constantă stare de „fugă sau luptă”, mușchii psoas sunt stresați și atrofiați, ceea ce poate duce la apariția mai multor probleme, cum ar fi durerile de spate, șold, sau de genunchi, și problemele digestive sau chiar disfuncțiile de respirație. Ar putea fi, de asemenea, o cauză majoră a durerilor fizice cronice, fără o cauză aparentă.

Varza murată – importanța ei pentru sănătate

varza-murata

Oamenii de știință au constatat că persoanele care o consumă sunt mai puțin expuse îmbolnăvirii de cancer. Varza murată este, întradevăr un aliment minune. Cu toate că ne amintim de ea doar ocazional, varza murată se bucură de anumite proprietăți medicale și nutriționale ce merită subliniate.

Varza murată este foarte de bogată în vitamina C (mai bogată chiar decât alimentul în stare proaspătă, crudă), vitamina ce oferă protecție antioxidantă, dar nu numai, ajutând astfel la fortifierea sistemului imunitar al organismului. Varza murată este cunoscută și ca un puternic mineralizant și remediu împotriva anemiei. În compoziția sa sunt prezente minerale și vitamine esențiale pentru funcționarea optimă a organismului: vitamine din complexul B și minerale precum magneziu, acid folic, potasiu, fier, iod.  100 g de varză murată asigură un sfert din doza zilnică de vitamina C recomandată, iar un pahar-două pe zi de zeamă de varză pot face minuni pentru persoanele anemice sau a celor suferinzi de hemoroizi.

De asemenea, varza acră poate fi consumata cu incredere in curele de slabire intrucât conține puține calorii (20 calorii la 100 grame) și contribuie la reglarea digestiei, înlesnind totodată arderea grăsimilor. În timpul procesului de fermentație, se formează acidul lactic ce actionează pozitiv asupra tractului digestiv curățându-l de bacteriile dăunătoare și ajutând astfel la detoxifierea organismului. Pe langă rolul său de eliminare a toxinelor din organism, varza murată mai este cunoscută și pentru efectul său de stabilizare a tensiunii arteriale. Recent, nutriționiștii secolului XX apreciază varza murată drept un puternic aliment afrodiziac pentru barbați, ducând la creșterea potenței masculine. Conform unui alt studiu recent, femeile care consumă varză murată de 5 ori pe săptămână prezintă un risc cu 70% mai scăzut de a dezvolta cancer la sân. Virozele pot fi și ele evitate prin consumul de varza acră, iar pentru prevenirea gripei aviare varza murată este recomandată cu căldură de către specialiști. Gratie conținutului sau de vitamina B12, varza murată încetinește procesul de îmbătrânire, protejând sistemul nervos și împiedicând pierderile de memorie.

Varza murată este puternic alcalină şi, deci, un aliat excepţional pentru menţinerea mediului intern, sânge şi limfă, într-o stare de echilibru. Aşadar, iarna consumaţi frecvent salate din varză murată. Aşadar vorbim despre un produs ideal pentru consum în anotimpurile reci( dar nu numai ) când nu aveţi acces la vegetale crude, produse în România.

În procesul de fermentaţie  apar probiotice, compuşi esenţiali pentru flora colonului, deci pentru întreaga digestie. Însă poate cele mai mari virtuţi ţin de compuşii cu sulf pe care îi conţine. Aceştia au efect dovedit în laborator de prevenţie a cancerului. Varza combate efectele toxice ale alimentelor pe bază de carne procesată, în special a mezelurilor, grătarelor, prăjelilor.

Nutriţia este vitală pentru susţinerea procesului de detoxifiere

Substanţele active din varză intră în cele două faze de detoxifiere care au loc la nivel celular în ficat. În cea de-a doua fază, ficatul trebuie să distrugă metaboliţii rezultaţi în urma digestiei cărnii. Aceştia sunt de obicei mult mai toxici decât toxinele iniţiale din carne.

Cei mai periculoşi metaboliţi intermediari rezultă din procesarea de către organism a cărnii roşii, preparate incorect (inclusiv grătar), şi a alcoolului. Varza murată poate fi consumată zilnic,  adaptată într-o dietă diversă.

Curs Gendai Reiki Usui gradele unu si doi

Doua cursuri la pret de unul! Inscrierea se face telefonic pana pe data de 11/05/2017

Cursurile dezvolta si stimuleaza dorinta practicantilor de a eradica suferinta, indiferent sub ce forma se prezinta.
Initierile si practicile care fac parte integranta din cursuri confera o protectie energetica deosebita si capacitatea de a dirija energia. In acelasi timp imbunatatesc semnificativ starea de sanatate a cursantului.
Practica reikiului dezvolta( poate ca nici o alta stiinta spirituala) IQ-ul spiritual, acea capacitate innascuta dar pierduta a omului de a-si cunoaste si strabate Calea sufletului sau.
Cursurile oferite de Clinica de terapii complementare Cristian Vasilescu, au la baza tehnicile si simbolurile reiki, si ne invata: sporirea protectiei si a capacitatii de a dirija energie vindecatoare, autocunoasterea, autocontrolul si dezvoltarea personala optima.

Curs Gendai Reiki Usui gradele 1 si 2
La acest vom pune bazele practicii Reiki. Veti invata tehnici simple dar foarte eficiente de autovindecare pe care le poate aplica orice persoana indiferent de pregatire.
Veti invata sa va redescoperiti capacitatea de autovindecare si armonizare.

In cadrul acestui curs veti primi cunostintele si initierile corespunzatoare primelor doua grade de Gendai Reiki, o tehnica energetica foarte eficienta pentru recastigarea sanatatii. Medicina alopata se concentreaza pe vindecarea corpului fizic, la acest curs se va insista mai ales asupra acelor tehnici care au puterea vindecarii corpurilor fizic, emotional si mental. Atunci cand apare o afectiune a corpului fizic omul obisnuit apeleaza, numai la doctor, insa nimeni nu se intreaba ce ar putea sa faca atunci cand apare o afectiune a corpului emotional (cand traim o emotie negativa puternica). Nimeni nu-si pune problema ce sa faca atunci cand programele subconstiente pe baza carora functioneaza ratiunea sunt afectate, iar insuccesul devine ceva obisnuit.
Vom invata metode pentru vindecare atat a corpului fizic cat si a corpurilor emotional si mental.

Cursul se adreseaza tuturor persoanelor cu varsta mai mare de 18 ani, indiferent de experienta in stiintele spirituale sau initierile energetice acumulate.

Cursul de Reiki Usui si Gendai Reiki Gradele I si II are urmatorul continut:

Notiuni de Vindecare Holistica
Despre anatomia energetica:
– vindecarea prin chakre energetice si nadisuri
Metode de vindecare energetica:
Shoden: Metoda Reiki de vindecare, autovindecare autotratamentul Usui clasic
Okuden: Simbolurile Gradului 2
Tehnici despre materializarea dorintelor: Reiki box, e.t.c.
Initieri:
Simbolul Cho Ku Rei pentru protectie, purificare, armonizare, amplificarea puterii
Simbolul Sei He Ki pentru vindecarea corpurilor emotional si mental
Simbolul Hon Sha Ze Sho Nen pentru tratament la distanta in timp si in spatiu.
Participantii vor primi suport de curs si diploma aferenta acestui nivel.
Cost: 300 ron

Terapia Bowen, terapie holistică ce reprogramează organismul pentru a se vindeca pe sine!

Imaginati-vâ cât sunt de complicate și sofisticate computerele în zilele noastre? Prin simpla apăsare a unei taste putem accesa informații din întreaga lume, păstrăm  uriașe cantități de documente și efectuăm operații complexe, în doar câteva secunde. Calculatoarele au fost însă concepute de oameni în încercarea lor de a imita funcționarea creierului uman; totuși, nu s-a obținut o versiune nici măcar apropiată de original! Corpul nostru este cea mai performantă “mașinărie” existentă  în Univers!

Suntem uimiți de componenta de bază a computerului: cipul electronic, atât de mic și totuși atât de puternic! În același timp, fiecare celulă a corpului nostru este un întreg Univers în miniatură! Am fost creați în așa fel încât să putem “funcționa” întreaga viață fără pauze, perfect adaptați la mediul înconjurător și, cel mai important, organismul nostru a fost dotat cu toate “uneltele” necesare pentru a-și rezolva singur problemele. Cu alte cuvinte, corpul nostru are abilitatea de a se vindeca pe sine, asa cum demonstrează filozofia Bowen, odată ce atinge o stare de relaxare profundă.

Delicatele mișcări Bowen reactivează, practic, “Doctorul interior”, într-o manieră neinvazivă și naturală. Orice dezechilibru sau dizarmonie existentă în organism pot fi remediate prin reactivarea “matricei” originare, adică a programului optim de funcționare pentru toate sistemele.

Motive pentru a alege Terapia Bowen:

– Este o terapie holistica, adresandu-se intregului corp, echilibrandu-l din punct de vedere fizic , psihic si energetic.

– Este o terapie noninvaziva, fara contraindicatii sau reactii adverse.

– Unde nu poate vindeca, amelioreaza si stabilizeaza; o mai buna calitate a vietii este idealul oricarui om, iar sanatatea dvs . este prioritara in orice moment .

– Terapia Bowen ( bowtech) permite corpului dvs. sa realizeze in ritmul sau propriu insanatosirea iar terapeutul isi adapteaza constant tratamentul in functie de evolutia dvs; asadar,  pentru un terapeut bowtech veti fi un intreg care tinde spre armonie, nu o boala a carei abordare simptomatica si standardizata risca sa deregleze intregul.

Intotdeauna veti veni cu placere la o sedinta de terapie, caci de fiecare data corpul dvs. va intra intr-o profunda stare de relaxare, eliminand stresul , inamicul tacut din spatele atator boli ale vietii moderne,  si initiind procesul de autovindecare.

Din culisele terapiei Bowen

masaj

Se scrie mult despre terapia Bowen. Am citit foarte mult pe acest subiect. Nu am gasit până acum un material explicit despre prevenția prin terapia Bowen. După cum bine știu cursanții de nivel master, în terapia Bowen se lucrează după protocoale în funcție de diagnosticul cu care se prezintă pacientul – diagnostic stabilit de către medic – aceste protocoale sunt adaptate și personalizate pentru fiecare pacient în parte.

Să vedem ce pot face aceste protocoale!

Protocolul pe care îl numesc „anticancer”. Acesta se adresează oricărui tip de cancer, tumori, chisturi, leziuni, e.t.c. Este foarte eficient atunci când boala a fost detectată prin teste și analize, cu atât mai mult dacă este aplicat preventiv o dată la câțiva ani de exemplu.

Protocolul denumit „ Pentru dublă scolioză”. În ziua de astăzi un număr covârșitor de copii au cel puțin o scolioză simplă. La fel de eficient este la adulți indiferent de vârstă, chiar dacă la bătrâni poate să dureze mai mult până se văd rezultatele.

Protocolul „Pentru tiroidă”. În afară de rezolvarea problemelor cu tiroida indiferent cât de grave sau vechi sunt, realizează o „ curățare ” a întregului organism de toxine prin mobilizarea limfei.

Protocolul pentru „ Chisturi ovariene ” care dă rezultate excelente și dacă chisturile sunt la sâni, lucrează foarte bine pentru probleme la prostată sau impotență.

Protocolul pentru „Scleroză multiplă și Parkinson”, la fel de eficient pentru orice probleme de sistem imunitar, chiar și boli autoimune care în ziua de azi sunt foarte răspândite și continuă să crească incidența lor foarte mult.

Cel pentru „ Fibromialgie și Sindrom de oboseală cronică”. La câți oameni sunt obosiți cronic în zilele noastre e o mană cerească.

Cel pentru „ Persoane foarte stresate și depresii” unde cred că se încadrează peste 90% din populație.

Cel pentru „ Sechele după A.V.C. și imobilizați” care este foarte eficient și pentru tetrapareză și alte paralizii.

Și unul dintre cele mai importante, cel pentru infertilitate!

Acum știind cele de mai sus vă puteți face o idee cât de importantă este terapia Bowen atât pentru vindecare și mai ales pentru prevenție și pentru menținerea stării de sănătate și armonie! Nu vă mai rămâne decât să vă programați la o ședință de terapie Bowen ce durează intre 30 – 60 de minute și se aplica săptămânal. Ședințele de terapie Bowen au ca efect secundar o stare de relaxare și de tonus bun!